Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Igény van az igazság kimondására (Beszélgetés Vona Gáborral, a Jobbik elnökével)

Igény van az igazság kimondására

 Beszélgetés Vona Gáborral a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökével

-        Állítják, az EP választás belpolitikáról is szól. A Jobbik ezt hogy látja? – kérdezzük Vona Gábortól, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökétől, aki május elején járt Magyaróváron.
-        Az biztos, hogy a választási kampány belpolitikai kampánnyá vált Magyarországon. Minden párt belpolitikai kérdésekkel kampányol, s tény, hogy mi magunk sem tudjuk ez alól a folyamat alól kivonni magunkat. Az Európai Unió másodlagossá vált, s ami a valódi kérdés, az a gazdasági válság kérdése és a közbiztonságé. Ezekre várnak választ az emberek. Az a párt fog jó eredményt elérni ezen a választáson, amelyik ezekre a kérdésekre tud hihető választ adni.Kép
-         Ahogyan közeledik a választás időpontja egyre nyilvánvalóbb, hogy a Jobbikot szeretnék a perifériára szorítani, nacionalistának, szélsőségesnek és szalonképtelennek titulálja az egyik- másik ellenfél.
-         Ha viccesen lehet válaszolni erre a kérdésre, akkor azt mondom, hogy ha a jelenlegi parlament képezi a centrumot, akkor mi valóban szélsőségesek vagyunk, mert olyan távol vagyunk tőlük, hogy szinte rajta sem vagyunk a térképen. Ha megpróbáljuk megfogalmazni, hogy miért tartanak szélsőségesnek ezek a pártok, akkor azt tudom válaszolni, hogy azért, mert félnek tőlünk. Attól félnek, hogy ha egy alulról szerveződő, a magyar társadalom akaratát érvényesítő politikai párt bejut a jelenlegi politikai rendszerbe, s akkor a húsz éves status quo megszűnik, s a langyos lábvizet kiöntik. Ez a félelem oka. Ezért próbálnak bennünket megbélyegezni. Azt tapasztalom, hogy az emberek egyre kevésbé veszik már be ezt a hazugságot, sőt azt gondolom, hogy az SZDSZ – ő jár e folyamat élen – plakátkampánya akár a miénk is lehetne. Köszönjük, hogy több millió forintért nagy reklámot csinált a Jobbiknak! Fölhívták a figyelmet arra, hogy van egy párt, amelyik harmadik erővé fog válni Magyarországon.
-         Önök is járják az országot. Mit tapasztalnak az érdeklődést tekintve.
-         Benézvén a terembe telt házat látok. Ez van mindenütt, ahol járunk. S engedje meg a közvélemény azt a kis kárörömöt, amit akkor érzünk, amikor hallunk arról, hogy ahol járunk, az SZDSZ és az MDF fórumai hogyan sikerülnek. Demszky Gáborra Salgótarjánban hatan voltak kíváncsiak, abból kettő újságíró volt, Herényi Károlyra Kőszegen hárman, ha a három Jobbikos jelenlévőt nem számoljuk. Ez valahol jelzi azt, hogy a közvélemény ezekből a pártokból már véglegesen kiábrándult. Igény van az igazság kimondására, igény van a szavakon túl a tettekre is. Mi jól állunk: nincs pénzünk, nincs médiánk, nincsenek titkosszolgálataink, viszont igazunk van, s ez közel olyan súllyal számít majd a versenyben, mint az ő fegyvertáruk. Sőt abban a kellemes helyzetben vagyok itt Mosonmagyaróváron, ahol nem először járok, hogy nem kell azon gondolkodnom, hogy tavaly mit hazudtam, mert tudom, hogy ugyanazt az igazságot mondtam.
-         Milyen eredményt vár június 7-én? 
-         Azt remélem, hogy Morvai Krisztina nem egyedül fog kimenni a Jobbik listájáról Brüsszelbe, hogy Magyarország érdekeit képviselje.
-         Ha valóban így lesz, ennek rövid távon milyen belpolitikai következményei lehetnek?
-         A júniusi eredmény további lendületet adhat a pártnak, s ez berepít bennünket az Országgyűlésbe is, remélhetőleg egy megnyugtató, magabiztos eredménnyel.
 Böröndi- Balassa (Fizetett politikai hirdetés)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március / 2021 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 435417
Hónap: 3474
Nap: 54