Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2018-as költségvetésről (Dr. Nagy István)

A 2018-as költségvetésről dr. Nagy Istvánnal az FM államtitkárával

A 2018-as költségvetés a munkából élők és Mosonmagyaróvár költségvetése lesz

pista.jpg  Sajtótájékoztatón ismertette  Dr. Nagy István országgyűlési  képviselő az FM parlamenti államtitkára hazánk 2018. évi  költségvetését, annak legfontosabb céljait.

 – A 2018-as munkából élők költségvetése. Szeretnénk elérni, hogy minden  magyar ember tehessen egy lépést előre a saját életében. Ezért tovább  haladunk a teljes foglalkoztatottság irányába, további támogatást adunk a  családoknak és tovább erősítjük az ország biztonságát. Mindezt az teszi  lehetővé, hogy Magyarország erősödik – kezdte tájékoztatóját az  államtitkár. Nagy István elmondta, 2010-hez képest ma több mint 700  ezerrel többen dolgoznak, az új munkahelyek többsége piaci álláshely. A  foglalkoztatottság további növelésére a kormány tovább csökkenti a  munkát terhelő adókat, mellyel párhuzamosan folytatódik a minimálbér-  emelés: az idei 15%-os emelés után 2018-ban további 8%-kal nő a  minimálbér. A szakmunkás minimálbér az idei 25% után, 2018-ban újabb  12%kal emelkedik, így a szakmunkás minimálbér 2010-hez képest megduplázódhat. 2018-ban is folytatódnak a béremelési programok a közszférában, a piaci szférában pedig a munkát terhelő adók újabb csökkentése teszi lehetővé a bérek további növekedését.

– A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött a családok további támogatásáról – folytatta az államtitkár. – 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye havi 35 ezer forintra. Jövőre is lesz első házasok adókedvezménye és otthonteremtésre is több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A családok gazdálkodását ezeken túl 2018-ban újabb adócsökkentések is segítik, például 5%-ra csökken az éttermi étkezés és a hal áfája.

– Nem felejthetjük el, hogy az anyagi biztonság mellett azonban Magyarország fizikai biztonsága is fontos, ezért az Európát fenyegető állandósult bevándorlás és terrorveszély miatt megerősítjük a terrorelhárítást és a határok védelmét – mondta Nagy István. A politikus ismertette, hogy a kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére, ugyanis ez az illegális bevándorlás elleni fellépés leghatékonyabb eszköze. 2017-hez képest 25%-kal, azaz 100 milliárd forinttal több forrás, összesen 514 milliárd forint jut közbiztonságra. Jövőre is folytatódik a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetésének emelése. A Honvédelmi Minisztérium költségvetése a fenti céloknak megfelelően jövőre jelentősen bővülni fog. A kormány továbbra is kiemelt feladatnak tekinti a magyar emberek biztonságát, ezért szinte valamennyi rendvédelmi szerv többletforrásra számíthat jövőre az ideihez képest.

Források Mosonmagyaróvárnak

– Számomra külön öröm, hogy a 2018 költségvetés jelentős forrásokat biztosít választókerületem központja, Mosonmagyaróvár gazdasági fejlődésének támogatására – folytatta sajtótájékoztatóját az államtitkár. Mosonmagyaróvár számára 2018-ban 3,5 milliárd forint összegű fejlesztési forrás nyílik meg, melyből a város egy évek óta dédelgetett álmát, az új autópálya-lehajtó megépítését valósíthatja meg, valamint megkezdheti a régi és új ipari park fejlesztését biztosító felüljáró megépítését valamint a mosoni városrész teherautó forgalom mentesítését a kerülő út megépítésével .  A hazai és európai uniós forrásokból pedig nagyszabású infrastrukturális beruházások indulnak. E beruházásokkal 2018-ban a térség gazdasági ereje, így az itt élők anyagi biztonsága és életminősége is tovább erősödhet illetve növekedhet. 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>


Statisztika

Online: 12
Összes: 456049
Hónap: 2968
Nap: 425