Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jézus nem azért jött el, hogy kívánságainkat teljesítse (Beszélgetés Széles Sándorral a KDNP magyaróvári szervezetének elnök

 Jézus nem azért jött el, hogy kívánságainkat teljesítse  

Nyár végén választotta mosonmagyaróvári elnökéül a KDNP Széles Sándort, a Fidesz-KDNP megyei frakcióvezetőjét. Máriakálnok polgármesterével az elmúlt két év hallgatásáról, ádventről, a jövő kérdéseiről beszélgettünk. - A mosonmagyaróvári KDNP két éves önkéntes száműzetést vállalt, nem szólt bele az önkormányzat ügyeibe. Azért is tette ezt, hogy a Fidesz és a KDNP kapcsolata helyreálljon 2006-ot követően. Exupery örökérvényű gondolatát idézném : “Jól csak a szívével lát az ember.” Most zavarosan, pontatlanul látunk. Pedig az ádventi homályt lassan oszlató gyertyafényben látható meg a lényeg. Ez a fény élesen világít rá életünk kihívásaira.

 

Kép

Érző, szeretni képes és szeretetre vágyakozó emberek vannak körülöttünk, akiket észre sem veszünk, akik nem szerepelnek a gazdasági újságok tőzsdehíreiben, nem kamatlábak, nem árfolyamok. Őszinte, jó szóra vágyó emberek.

- Ádvent lehetősége, hogy mindazon bűnöket, amely az embereket, a társadalmat romlott állapotba hozta, meg lehet vallani.

 - Végre szembesülnünk kell azzal, hogy Jézus nem azért jött el, hogy kívánságainkat teljesítse. A Megváltó nem a bűnök következményeitől akar megváltani bennünket. Ádvent üzenete számomra, hogy Krisztus uralma alatt újra Isten népe lehessünk. Ez az út bűnbánattal kezdődik.

- Mit várunk a mai ádventtől? Helyzetünk javulását? Terheink csökkenését? Vajon mit hoz a jövő?

 - A holnap bizonytalan, a mai szemlélet felelőtlenséget és erkölcsi hanyatlást szül. Jézus felkészítette a benne hívőket a jövőre. Egyrészt tájékoztatott arról, hogy az Ő második eljövetelét megelőző korban a gonoszság elhatalmasodik, másrészt biztosított minket, hogy a világ kormányzását változatlanul Ő tartja kezében és gondja van az övéire.

Mi tehát a jelen sok szomorú tapasztalata ellenére is reménykedve nézünk a jövőbe. Ebben bízva a jelen nehézségeit is másként látjuk.

- A KDNP azonban nem csak hitélettel foglalkozik. Mi a véleménye az ország jövő évi költségvetéséről?

 - A jövő évi költségvetési törvény hibás útra tereli az országot. Nem európai módon próbáljuk kezelni a válság kihívásait, és általában nem azt tesszük, amit a többi ország, hanem az ellenkezőjét. És ez olyan kockázatot jelent, amelyet a választópolgárok még fel sem tudnak becsülni.

A költségvetés magában hordozza, hogy negyedmillióval megnő a munkanéálküliek száma és felborul a szociális egyensúly. Most még túlzásnak tűnik, de egy szociális katasztrófa lehetősége is benne van a számokban.

Ez egy olyan költségvetés, amely az uralkodó elitet és a kormányt akarja menteni az ország helyett.

- Mit tehet ilyenkor egy jobboldali gondolkozó?

 - Három lehetőségünk van. Az első, hogy tartsuk az emberekben a lelket. Ne adják föl, akármilyen nehéz is a helyzet.

A második: kötelesség az önkormányzatokban mindent megtenni, hogy megvédjük az embereket a kormány rossz politikájától. A harmadik fontos teendőnk, hogy folyamatosan jelezzük a napi gondokat. A Parlementnek erkölcsi kötelessége lenne, hogy ezekre megfelelő válaszokat, megoldásokat adjon. Nagyon sokan vannak az ország díszes házában, de úgy látom, még adósai a nemzetnek.

Közeleg a karácsony, már itt a várakozás ideje. E lap hasábjain keresztül is kívánok minden békszerető, munkálkodni akaró embernek áldott karácsonyt, szeretetteljes, békés ünnepeket!

 Hadd fejezzem be ezt a beszélgetés egy verssel. Judit A. Lindberg Az idő ajándék című versével:

Szakíts időt a nevetésre, az ölelésre, a könnyre! / Szakíts időt, kívánj valamit, álmodozz, remélj! / Szakíts időt a csodára, az elmélkedésre, az emlékekre! / Szakíts időt, beszélgess, hallgass, légy mások között! / Az idő ajándék. / Szakíts időt a szeretetre idén karácsonykor is!

Böröndi (Fotó: Balassa)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 347253
Hónap: 5273
Nap: 248