Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A zenélés az életem

 

A zenélés az életem

 

A város legjelentősebb kitüntetését nyújtották át augusztus 20-án Hernádi Sándornak, a Mosonyi Mihály Zeneiskola nemrég nyugdíjba vonult igazgatójának.

- 47 éves munkám eredménye elismerésének gondolom a díjat, s óriási megtiszteltetésnek - válaszolja Hernádi Sándor érzéseit firtató kérdésünkre. - Nagyon jó érezni, hogy sokan gondolják úgy: ezt az elismerést megérdemeltem. Rendkívül sokan gratuláltak, jó érezni a kedvességet. A 47 évet azért említem, mert 47 éve kezdtem el hangszert tanulni a gimnáziumban, s onnantól kezdve vezethető végig zenei pályám.

- Azt nem akarom mondani, hogy szép lezárása ez egy pályának, mert a Nap feljön ezután is. De életednek egy szakasza lezárult azzal, hogy nyugdíjba mentél.

Kép

- A nyugdíj valóban egy mérföldkő, de nem szeretném zenei pályámat is lezárni. Úgy gondolom, hogy eddig is a hobbimat csináltam, a hobbimból „éltem.” A zeneoktatás és a zenélés volt az életem, s ezután e kettőből az aktív muzsikálás marad és a karmesterség.

1990 óta vagyok a Kühne Fúvószenekarnál karmester, s hozzáteszem, hogy már 1966-ban játszottam a zenekarban. Nagy lelkesedéssel vezetem a Moson Big Band-et. Teljesen a zeneiskolával sem szakad meg a kapcsolatom, a Moson Big Band próbáit itt tartjuk, a kottaanyag egy része itt található. A Rézfúvós Quintett, amely zeneiskola tanárokból áll, ismét fellép. De nem csak ezért járok be, kollégáimmal nagyon jó a kapcsolatom, úgy vettem észre szívesen látnak, nincs hát semmi okom, hogy elkerüljem az intézményt.

- Augusztus végén beszélgetünk volt munkahelyeden, még talán nem is érzed, hogy változott valami.

- Valóban, hisz nyáron korábban is szabadságon voltunk. De olyan sok változás azért nem lesz, egyre több fellépést kérnek a zenekaroktól, úgy látszik, hogy az emberek elégedettek azzal a színvonallal, amit nyújtani tudunk. Október közepéig nincs szabad hétvégém. Azon drukkolok, hogy nagyon sokáig bele tudjak fújni még a harsonába. (B.L.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 435415
Hónap: 3473
Nap: 52