Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisztújítás után a Jobbik (Beszélgetés Kopetti Tamással)

 

 

 

 

Tisztújítás után a Jobbik Mosonmagyaróváron

Beszélgetés Kopetti Tamás elnökkel

- Jól szerepeltetek az európai parlamenti választásokon. Erre az eredményre számítottatok?

- Természetesen latolgattuk az esélyeket. Voltak, akik 5-6 százalékot jósoltak, én 9 százalékra számítottam. És két képviselőre. Három bejutása engem is meglepett, s a mosonmagyaróvári 15 százalék különösen.Kép

- A meglepetést az is okozhatta, hogy az emberek hallgattak, nem mondták el véleményüket.

- Lehetséges. Bár az eredményben az is benne lehet, hogy mindent megtettünk a sikerért, lakossági fórumokat tartottunk, jártuk a környékbeli településeket is.

- Ennek ellenére nem mondható, hogy a városban ismert szervezet vagytok. Az eredmény az országos hangulatból is fakadhat.

- A kevésbé ismertség a médiaelhallgatásnak is köszönhető, s most nem a Mosonvármegyére gondolok. Pedig már két éve működik a városi szervezet, 2007. szeptember 11-én jöttünk létre. A tagság létszáma dinamikusan nő, de pártoló tagjaink száma is jelentős.

- Tisztújítás után vagytok.

- Alakuláskor két évre választottunk helyi elnököt, s rám esett a választás. Most nem vártuk meg az őszt, a feladatok megnövekedtek, s szükségesnek látszott, hogy az elnök munkáját alelnökök segítsék. Egyhangúan ismét két évre elnökké választottak, s két alelnököt választottunk.

- Rögtön az jut az ember eszébe, hogy ez a vezetőség viszi el a helyi szervezetet az országgyűlési, s a jövő évi helyhatósági választásokig.

Így van, rövid nyári szünet után elindul a munka, rendezvényeket szervezünk, tagtoborzókat tartunk, megismertetjük magunkat. Bár az idei szezonban tartottunk már egy családi napot a Bágeren, s nemrégiben tüntettünk a Magyar Gárda mellett a renderőség előtt. Igaz, ezeknek semmi sajtóvisszhangja nem volt. Átadtuk petíciónkat, azt átvették.

Augusztus 15-én a nagyszabású nemzeti hagyományőrző napot tartunk a Mosoni-Duna partján a Csikusznál. Az egész napos rendezvény programja még alakul, de szerepel benne főzőverseny, régi magyar ételek elkészítése. Délelőtt gyermekprogramok lesznek. De fegyverbemutatókat tervezünk, felállítunk három jurtát is. Délután lovas íjász bemutatóra kerül sor, lesz baranta bemutató, majd koncertek zárják a napot.

Úgy gondolom, hogy az elért eredmény minket sehova nem röpít be, azt a munkát, amit elkezdtünk véghez kell vinni. El kell jutni minden emberhez, ehhez pedig minden településen alapszervezetet kell létrehozni. Rajkán és Levélen már van ilyen. Ennek nagy szerepe az országgyűlési választásokon van.

Ha az önkormányzati választásokra gondolok, bíztatónak vélem, hogy a körzetenként leadott voksokat tekintve a város egyharmad részében mi vagyunk a második erő. Nem térhetünk ki az önkormányzati szerepvállalás elől.

 

Névjegy: Kopetti Tamás

 

Győri születésű vagyok, Győrött nevelkedtem. Középiskolába a Jedlikbe jártam, majd a katonatiszti főiskolára jártam. Miután itt végeztem Bezenyére kerültem. Hét évet töltöttem el itt, majd 1995-ben leszereltem. Úgy gondoltam, a civil szférában jobban megtalálom a számításomat. 1996-tól vállalkozó lettem, vendéglátással foglalkozom. Elvált vagyok, két gyermekem van. 2006 óta politizálok, ekkor léptem be a MIÉP-be, ennek helyi elnöke is voltam. A MIÉP-et aztán a tagság Mosonmagyaróváron közös megegyezéssel feloszlatta. S 2007 ősze óta a Jobbikban folytatódik a történet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 435934
Hónap: 3046
Nap: 72