Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ahol a bölények csatáznak (Keszei Antal jegyzete)

Ahol a bölények csatáznak …

Amikor a nevem megjelent ezen újság szerkesztői között, azzal a szándékkal fogtam neki önkéntes és ingyenes munkámnak, hogy minél kiegyensúlyozottabb, személyeskedésektől mentes, politikailag visszafogott Mosonvármegye kerüljön az olvasó kezébe. A lap külsejében megújult, most már teljes egészében színes. Ismerőseim szerint tartalmilag is előnyére változott, nyugodtabb hangvételűvé lett, a politikai csatározások visszaszorultak. De nem mindenkinek tetszettek a történtek és a gondolatot tett követte. Ha már nem lehet az újság pártlap, legyen pártoldala, amelyen az aktuális politikai céloknak megfelelően jelenhet meg ez és az. Politikai hirdetéseket nap mint nap láthatunk az újságokban, de hogy egy párt oldal bérel, ezzel még nem  találkoztam, ahol aztán a hallgatólagos megállapodásokat félretolva lehet tevékenykedni. A márciusi szám már így készült, a bérelt oldalon máris személyeskedő támadás indult a jelenlegi alpolgármester ellen. Két megjegyzést teszek az említett írással kapcsolatban. Először: A régi tisztségviselő támadja az újat, az érzelmi indítékokon elgondolkodhat mindenki. Tény az, hogy a helycseréről városunk választóinak többsége döntött. Másodszor: A zömök középkori védmű nevét viselő kommunista filmbéli alakját ráhúzni bárkire is gusztustalan. Itt a konkrét eset és csak a konkrét eset kapcsán, kénytelen vagyok megemlíteni, hogy az oldalt bérlő párt, vagyis a cikkíró pártja az a párt, mely a diktatúra egyetlen pártjának jogutódja.
Az első lövést, vagy pofont követni szokta a második és a többi. Egyensúly lesz-e az, vagy valami más, ha a másik fél is oldalt bérel és annak sáncai mögül szórja lövedékeit hónapról-hónapra, akár válaszként, akár kezdeményezőként? Ahol a bölények csatáznak ott nem nő virág, de még fű sem.
Azt hiszem a város lakosságának többsége ebből nem kér, a kisebb radikális csoportok kivételével. Az újság természetesen nem kerülheti ki a politikát, hiszen az életünk része, ha szükséges, módot kell adni a nézetek kultúrált kifejtésére, gondosan ügyelve a kiegyensúlyozottságra. A márciusi számban megjelenthez hasonló személyeskedéseket moderálni kell, még a bérelt oldalakon is. Akinek ez nem tetszik, az internetre válthat, ott akár a kifulladásig hirdetheti véleményét, ha a moderátor is úgy akarja, mert azért ott is léteznek szabályok.
Keszei Antal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 455419
Hónap: 2558
Nap: 91