Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szükség és a lehetőség között Elismerések a szociális munka napján

A szükség és a lehetőség között

 Elismerések a szociális munka napján

 

 „Minden ember törődést igényel, de az idős, a rászorult, a fogyatékos, a szenvedélybeteg, a hajléktalan kicsit többet. Ezt a többet hivatott szolgálni a szociális ellátórendszer. Az itt dolgozók személyisége híd a család és a társadalom között, híd a szükség és a lehetőség között, híd a megoldás vagy annak láttatása között. Híd sokszor a szükség és a lehetetlen között„–  hangoztatta többek között a szociális munka napján tartott ünnepségen dr. Nagy István polgármester, a Többcélú Kistérségi Társaság elnöke, aki megköszönte az e területen dolgozók munkáját.

1997. szeptember 25-én, a Nógrád Megyei Közgyűlés soros ülésén Demus Iván tanácsnok tett javaslatot a szociális munka napjának megünneplésére, illetve a szociális és gyermekvédelmi ellátás területén dolgozó szakemberek munkájának méltó elismerése céljából egy új kitüntetés megalapítására.

Kép A szociális munka napja azért lett november 12-e, mert a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-ére meghirdette a szociális akció nemzetközi napját, amelynek fő témája a kirekesztés elleni harc volt. A nemzetközi akciónap emlékére, illetve az akciónap tartalma miatt született az a javaslat, hogy ezentúl Magyarországon  minden évben november 12-e legyen a szociális munka napja.

A kistérség szinte minden településéről érkeztek 12-én a mosoni Fehér Ló Közösségi Házba, hogy együtt ünnepeljenek. Ez a nap alkalmat kínált kitüntetések, jutalmak átadására is.

Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának képviselő-testülete 23 éves családgondozó munkájáért „Mosonmagyaróvár város Kiváló Szociális Dolgozója díjat” adományozta Malekné Kiss Katalinnak.

Az önkormányzat okleveleket is adományozott azoknak, akik akár adománygyűjtéssel vagy egyéb módon segítséget, támogatást nyújtanak a rászorulóknak. Így oklevelet kapott dr. Kissné Németh Éva a Lions Club tagja, aki több mint 12 éve segítette a club karitatív tevékenységét. Oklevelet kapott még Demkó Alfrédné, a Szent Lázár Alapítvány tagja, dr. Mester Edit a Keszi Hajléktalan Szolgálatának mindenese, valamint Cser Katalin, a Reménység Autista és Sérültekért Alapítvány titkára.

Intézményi jutalmak átadására is az ünnepség keretében került sor. Így jutalmat kapott Arnhofferné Nagy Éva a Kistérségi Egyesített Szociális intézmény dolgozója, Domonkosné Vanyolai Klára, aki az „aranykor” Idősek Otthonában, a Lengyári úti Idősek Otthonában és az Idősek Gondozóházában koordinálja a dolgozók munkáját, Kovács Viktorné, aki ügyintézőként dolgozik a Kistérségi Egyesített Szociális Intézményben. Ugyancsak jutalomban részesült az intézmény vezetőjétől Világiné Nagy Márta és  Zimmerer Károlyné.

A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ vezetője Speizer Mónikát részesítette jutalomban.

A Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője Herman Imrénét, Papp Tibornét, Légrádi Katalint és Hajba Sándornét köszöntötte, s kiváló munkájáért jutalomban részesítette őket.

Végezetül Zalánné Giczi Erna és Molnár Sándorné vehetett át jutalmat a Családok Átmeneti Otthona vezetőjétől.

(Felvételünkön jobbról balra: Malekné Kiss Katalin, dr. Kissné Németh Éva, dr. Mester Edit és Cser Katalin.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 442403
Hónap: 2228
Nap: 119