Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosonmagyaróvár plusz

Mosonmagyaróvár plusz
 
 

 

Kép Dr. Nagy István polgármester az Ujhelyi-iskola felújított épületszárnyának átadóján azt a helyi többletet emelte ki, amelyet a felújítást végzők (Szabó és Társa Belsőépítészet Kft.) hozzáadtak a kötelezőhöz szívben, ötletben és pénzben. Ez a Mosonmagyaróvár plusz akár szlogen is lehetne, hisz más felújításoknál is fontosnak tartják a város vezetői, hogy amennyiben lehetséges, helyi vállalkozások dolgozzanak a város projektjein. Természetes közbeszerzési pályázaton nyerte el a kivitelező a felújítást, s mint Szabó Gyula ügyvezető elmondta, az iskola egykori diákjaként, s majorokiként megkülönböztetett figyelemmel végezték el ezt a munkát.
 
S példás gyorsasággal, tehetjük hozzá. Szeptember elején vették át a munkaterületet, s október végén átadták rendeltetésének a megszépült, száz éves épületet. A felújítás elsősorban az épület tetőzetének és homlokzati felületeinek felújítására irányult. Az új cserépfedéssel megszűnnek a folyamatosan jelentkező beázási gondok. Felújítás során eltávolították a funkció nélkül maradt kéményeket, a tetőzeten ottfelejtett antennákat és a használaton kívül helyezett sziréna állványzatát is. A tetőfödém hőszigetelését padlástéri szigeteléssel javították. 
 
Az épület homlokzatán az előirányzott javítási munka helyett - főleg a csapadéknak és a napsütésnek legjobban kitett felületeken – teljes vakolatcserére volt szükség. Felújították és fémlemezfedést kaptak a homlokzati díszítőpárkányok is.
 
Mint Gálos Jánosné igazgatónő elmondta, jövőre szeretnék megünnepelni az iskola fennállásának 100. évfordulóját, s ebből az alkalomból évkönyvet is kiadnak. Se felhívta a figyelmet arra is, hogy bíznak az önkormányzat további segítségében, hisz a másfél évtizedes főépület energetikai szempontból a leginkább költséges, s fűtéskorszerűsítésre, s nyílászárók cseréjére lenne szükség.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Április / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 377948
Hónap: 4881
Nap: 119