Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újudvar hátat fordít Mosonmagyaróvárnak?

 

Újudvar hátat fordít Mosonmagyaróvárnak?
 
Mosonmagyaróvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2009. számú határozatával helyi népszavazást írt ki 2009.április 5-re az alábbi kérdésben:
 „Egyetért-e Ön azzal, hogy Újudvar településrész Mosonmagyaróvárról leváljon, és utána önálló községként működjön?”
Ez év januárjában 127 választópolgár aláírásával megerősítve be helyi népszavazást kért a településrész önállósodásával kapcsolatban. Ebben az időpontban 349 választópolgár élt Újudvaron, a törvény szerint 15 százalékuk kezdeményezésére (ez 52 fő) kötelező kiírni a népszavazást.
Újudvar a 86-os út mellett található, fejlődő település három kilométerre Mosonmagyaróvártól, Korábban a Lajta-Hanság Állami Gazdaság telephelye volt. Kis közösségi térrel, élelmiszerbolttal rendelkezik, s az arra autózó szemmel látható fejlődést tapasztalhat, gombamód nőnek ki takaros családi házak a földből.
A népszavazástól a település lakói azt remélik, hogy gyorsabban fejlődnek, s hogy saját sorsuk irányítását kézbe véve megszabadulnak a közeli város szorításától.
Ilyen nevű település azonban már található az országban, Zala megyében. Így a sikeres népszavazás esetén a településnév hivatalossá tétele is kérdéseket vet föl.

Az áprilisi népszavazásban csak az érintett településrész választópolgárai vehetnek részt.

2009. március28.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 438863
Hónap: 2551
Nap: 102