Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XI. Mosonmagyaróvári Civil Nap

XI. Mosonmagyaróvári Civil Nap
 

 

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület október 9-én szervezte meg a XI. Mosonmagyaróvári Civil Napot, a mintegy 150 mosonmagyaróvári civil szervezet seregszemléjét. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Nagy István, polgármester, országgyűlési képviselő és Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei által adott műsor után került sor az ez évi civil díjak átadására.

Kép 2010-ben a mosonmagyaróvári civil szervezetek jelölése alapján az év mecénása az UMF Egyesült Habanyaggyártó Bt. lett. A díjat Guntram Thurnher ügyvezető igazgató vette át. Mecénás különdíjat kapott a Tono-Invest Kft. és a Winkler Tüzép Kft. Ez évben az év civil szervezete az 1000 éves Mosonhoz kötődő Mosoni Polgári Kör Közhasznú Egyesület lett. A díjat Nagy Mihály elnök vette át. Oklevél jutalomban részesült Szilágyi István mosonmagyaróvári lakos hosszú időn át végzett karitatív tevékenységéért.
A díjak átadása után több program kezdődött. A kulturális programban bemutatkozott a Kühne Nyugdíjas Klub tánccsoportja, a Mákvirágok színpadi tánccsoport, az Okay Dance Tánccsoport, a Flex Dance utánpótláscsoport, valamint a Haller Fantázia Mazsorettcsoport.
A civil börzén dokumentumokkal, kiadványokkal, termékekkel, vetített képesKép  előadással mutatkoztak be az érdeklődőknek a civil szervezetek. Bemutatkozó közösségek: Mosonmagyaróvári 56-os Egyesület, Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, Egyesület a Városközpontért, Mosonmagyaróvári Rászorultakért Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók Mosonmagyaróvári Csoportja, Jánossomorjai Kármentő Egyesület, Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány, Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület, Újjáéledés Alapítvány, Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, Hédervári Baráti Kör. A mecénások javaslata alapján a legjobb stand díját a Jánossomorjai Kármentő Egyesület kapta.
Nagy érdeklődés kísérte az egészségügyi szűréseket, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja végzett. A szűrésen résztvevő érdeklődők koleszterinszint-, vércukorszint- és vérnyomásértéküket mérethették meg. A Zsuzsa Optika ingyenes műszeres szemvizsgálatot végzett.
A Civil Nap része volt két szakmai program. Nagy Sándor, a Nemzeti Civil Alapprogram Nyugat-Dunántúli Kollégiumának elnökeként mutatta be a 6 éves Nemzeti Civil Alapprogramot, majd Patonai Gábor a mosonmagyaróvári civil szervezetek készülő stratégiájának munkafolyamatait ismertette. Az előadásokat konzultáció követte.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 333624
Hónap: 2285
Nap: 105