Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A keresztúttól a samottszobrokig (Borbély Károly kiállítása Varga műtermében 2009)

A keresztúttól a samottszobrokig

Mint Varga Györgytől megtudtuk, ez a 14. alkalom, hogy nyáron összehívja barátait közös zenélésre, kiállításmegnyitóra, jóféle ételek és italok megkóstolására. Az idén Borbély KárolyKép  ravazdi festőművész volt az egyik kiállító vendég, aki stációit hozta el magával, s az aranyban fürdő képeket Varga dunaszigeti műtermének egyik szobájában állította ki.

“Ezek a művek jelzik, hogy Isten láthatatlanul, de megtapasztalhatóan jelen van világunkban” - mondta megnyitó beszédében Böröndi Lajos költő. Felhívta a jelenlévők figyelmét Krisztus arcára a kiállított képeken, amelyen - szerinte nem a fájdalom dominál, hanem az átlényegülés és az alázat. Egy, a napokban született, hasonló témájú-hangulatú verssel kedveskedett a barátnak.Horváth György fazekas samottszobrokat állított ki, a modern térplasztikák messze túlmutatnak a szerény mester foglalkozásán, valódi műalkotások, fénybe fordított arcú emberi lények, madarak, karcsú, teremtő kéz formálta darabok.

Horváth György klarinétjátékával is megajándékozta a közel félszáz vendéget. Pusztai Antal gitárművész játéka adta meg a déltután alaphangulatát, s Szabó László, a másik barát gitárjátékában is gyönyörködhettek a vendégek.

A megnyitó keretén belül köszöntötte a jelenlévőket dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere, aki azt emelte ki, hogy az ilyen jellegű rendezvények a valóban civil, politikával meg nem fertőzött élet részei.

A galéria udvarának árnyat adó fája alatt az ünnepélyes köszöntők után órákig beszélgettek a vendégek, megízlelve Balassa Tamás főztjét, s hozzá jóféle ravazdi bort kortyolgattak.

(Tudósítónktól)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 337854
Hónap: 2405
Nap: 89