Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Népzene, Rock ’N’ roll Apnoé Folk Underground

 Apnoé zenekar

  

Népzene, Rock ’N’ roll

Apnoé Folk Underground (Tagok + hangszerek: Mesics György “Mesó” - ének, hegedű Alasztics Balázs - szaxofon Takács Gergely - gitár, kobza Kovács Áron - basszusgitár Valastyán Tamás - dobok)

taki1.jpg

Az Apnoé Zenekar (Takács Gergely a város szülötte, Alasztics Balázs a helyi zeneiskola fúvós szakos tanára, a Moson Big Band alapembere) meglehetősen lényeges változásokon esett át az elmúlt pár év során. Lelkes és minőségre törekvő vidéki underground zenekarból lépésről lépésre vált ereje teljében lévő, az szélesebb hazai és nemzetközi közönségismertség határára kerülő  zenekarrá.

Ugyan ma dívik a magyaros rock, sőt sorra hozza felszínre a felszínesebbnél felszínesebb, sok esetben mondhatni, hogy inkább káros tömegtermékeit, az Apnoe rendkívül ízlésesen nyúl a magyar népzenei hagyományhoz. Persze jól tudható, hogy jelentősen hatott rájuk Ferenczi Györggyel (Rackajam) és Both Miklóssal (Napra)  való közös munka, de elsősorban ez szellemi megerősödést nem pedig más minták átvételét jelentette. Haladnak a maguk útján, de figyelik, szintetizálják a környezetükben zajló pozitív folyamatokat. Figyelemreméltó tett, hogy szinte akusztikusan is tudnak rockos zenét játszani és ilyenkor egyáltalán nem hiányzik a produkcióból a hangerő. Az elmúlt év egyik legnagyobb koncertélménye volt, amikor a győrsági hegyoldal szilvafasorában, a fűben állva adtak olyan hangulatú koncertet, amely teljesen belesimult a tájba és nem zavarta meg annak természetes egységét. Benne volt a madárcsivitelés, a szél susogása és minden környezeti hanghatás, de semmi felesleges. Olyan zenekar, amelyik a különleges természeti közegekbe belesimulni mu­zsikájával.Tavaly ősszel jelent meg nagylemezük „Forduló” címmel, ezzel járják most az országot.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 335793
Hónap: 2418
Nap: 45