Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hal spárgakrémmel, vajas burgonyával

Hal spárgakrémmel, vajas burgonyával

 

Hozzávalók: Halfilé a kivánt mennyiségben (lehet fagyasztott tengeri, de folyami is), spárgaszósz alapanyag (zacskós spárgakrémlevessel is pótolható), egy kiló burgonya, só, bors.

Elkészítése: A halfiléket kevés margarinon gyorsan átsütöm (1-2 perc), kicsit sózom, lehetősleg tengeri sóval, tört borssal meghintem.

Ezután kivajazott tálba helyezem őket.

A zacskós spárgaszószt (lehet kapni nagyobb boltokban) elkészítem, a besűsűrödött szósz a halakra öntöm. A burgonyát héjában megfőzöm, üvegtálba kettévágva helyezem, margarindarabkákat teszek rá, sózom.

Melegen fogyasztható.

(Spárgaszósz helyett spárgakrémlevest is készíthetek 2/ annyi vízzel, mint ami a zacskóra van írva.)

Friss spárgából nem érdemes kiísérletezni szósszal, macerásabb és drágább!  Ha netán van friss spárgám, inkább köretnek használom, de nem főzöm, csak firtelen átgőzölöm, hogy még roppanós legyen. Üveges spárgával nem kísérlezek, más állagú, mint a friss.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kovács Zoltán - Budapest

Ez rettenetesen szörnyű lehet, főleg ilyen spéci módon elkészítve, taposd meg a bizonyítványod és menj el utcaseprőnek, ez egyszerüen szar.

 




Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Február / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 361432
Hónap: 5750
Nap: 171